Taiteiden Yä herättelee kaupunkia kulttuuriin

TIEDOTE            5.2.2018

Yhteistyö tuo nostetta keskustaan ja virittelee kulttuurikäytävää

Salon ydinkeskustassa järjestetään torstaina 6. syyskuuta kaupunkilaisten oma kulttuuritapahtuma, Taiteiden Yä. Se on nimeltään ja sisällöltään salolaisten suuhun ja mielenlaatuun sopiva. Pääorganisaattorina toimii monikulttuurisuutta edistävä EtnoSalo ry.

– EtnoSalo ry on kulttuuriyhdistys, joka haluaa edistää Salon seudun monikulttuurisuutta. Tähän asti päätapahtumamme on ollut kesällä jo kolmatta kertaa järjestettävä EtnoSalo Festivaali, mutta näemme mahdollisuuden kasvattaa kulttuurista sormenjälkeä Salossa laajemminkin. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa on mahdollista tuoda kulttuuri tavalla tai toisella osaksi jokaisen salolaisen arkea ja juhlaa, EtnoSalo ry:n puheenjohtaja, Bizarren yrittäjä Sanna Jousi toteaa.

Hänen mukaansa muualla Suomessa tunnettu Taiteiden yö -tapahtuma antaa avaimet tuoda Saloon uutta sykettä. Tapahtuman ajankohta on tarkkaan harkittu: se jatkaa supersuosittujen Suvisalon iltatorien torstai-iltojen huumaa ilman väliviikkoa.

Taiteiden Yä ei ole yhden yhdistyksen tai toimijan järjestämä tapahtuma. Sen tekevät kaikki asiasta kiinnostuneet tahot yhdessä. Mukana on tällä hetkellä reilut parikymmentä toimijaa.

Logon avoin suunnittelukilpailu on juuri julistettu. Aikaa on sunnuntaihin 4.3. saakka. Sähköisessä muodossa toimitettavan logon on oltava neliönmallinen, sillä se mahdollistaa logon käyttämisen monipuolisesti eri yhteyksissä. Muita rajoituksia ei ole. Kisaan voi osallistua kuka tahansa. Kaupunkilaiset pääsevät äänestämään logosuosikkiaan maaliskuussa.

– Kulttuuritalo Kiva, tori, jokiranta, rautatieasema, viljavarasto, taidemuseo ja elektroniikkamuseo – siinä on luontevin ja järkevin väylä näyttää jalankulkijalle Saloa. Tämä ns. kulttuurikäytävän varrelle osuu erilaisia julkisia taideteoksia, mutta myös salolaista kulttuurihistoriaa, Salon Oppaat ry:n Tanja Bergroth toteaa.

Bergrothin mukaan oppaat auttavat ihmisiä näkemään Salon entistä paremmin ja selvemmin.

– Ihmiset näkevät, kuulevat ja kokevat oppaan avustuksella sellaista, mitä eivät tiedä ja ymmärrä näkevänsä ennen kuin se heille kerrotaan tarinoina ja historiallisina väläyksinä. Jos joku kaipaa apuamme jonkin idean tai reitin toteutukseen Taiteiden Yänä tai milloin tahansa muulloinkin, olemme innolla mukana.

Samoilla linjoilla on tapahtumaan ehkä pidennetyn aukiolon ja mahdollisesti maksuttoman sisäänpääsyn muodossa osallistuvan Salon Taidemuseo Veturitallin johtaja Laura Luostarinen.

– Suosittelen ehdottomasti kulttuurikäytävän idean herättämistä! Sille on Salossa varmasti tilausta, Luostarinen uskoo ja kehottaa kulttuuritoimijoita ottamaan yhteyttä ja tarjoamaan ohjelmaa taidemuseon iltaan.

– Kulttuuri on tutkitusti yksi niistä asioista, joka saa ihmiset viihtymään kotikaupungissaan ja houkuttelemaan uusia asukkaita. Meillä on vireä yhdistyselämä ja laajaa osaamista – on hauskaa nähdä, mitä kaikkea lystiä Taiteiden Yänä tapahtuu, toteaa viestintätoimisto Joy & Orderin toimitusjohtaja ja aktiivinen Leticia-kuorolainen Laura Mänki.

Viestinnän ammattilaisena Mänki muistuttaa, että yhteen hiileen puhaltamista tarvitaan sekä Taiteiden Yän että muun toiminnan tiedottamisessa: mitä enemmän kaikki kertovat ja keskustelevat paitsi omista myös muiden toimijoiden tapahtumista ja kuulumisista omissa kanavissaan, sitä vahvemmin viesti leviää joka suuntaan.

Seuraava Taiteiden Yä -tapahtumaan osallistuvien ja osallistumisesta kiinnostuneiden tapaaminen on tiistaina 6.3. Bizarressa (Helsingintie 2, Salo). Tervetuloa!

Lisätietoja: EtnoSalo ry, Sanna Jousi, etno@etnosalo.fi
Salon Oppaat ry, Tanja Bergroth, p. 050 9180 758, tanja.bergroth@gmail.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s