Taiteiden Yä tuo jättipiknikin torille

TIEDOTE            5.6.2018

Kymmenien toimijoiden yhteistyö näkyy Salon keskustassa

Salon ydinkeskustassa järjestetään torstaina 6. syyskuuta kaupunkilaisten oma kulttuuritapahtuma, Taiteiden Yä. Se on nimeltään ja sisällöltään salolaisten suuhun ja mielenlaatuun sopiva. Pääorganisaattorina toimii monikulttuurisuutta edistävä EtnoSalo ry.

Kulttuuri kaikissa muodoissaan tulee tutuksi ympäri keskustaa.  Tapahtuman ajankohta on tarkkaan harkittu: se jatkaa supersuosittujen Suvisalon Iltatorien torstai-iltojen huumaa ilman väliviikkoa.

Taiteiden Yä -tapahtuma korostaa kymmenien paikallisten toimijoiden yhteistyötä. Ohjelma rakentuu ja tarkentuu jatkuvasti. Kaikki tapahtumasta kiinnostuneet voivat järjestää ohjelmaa joko itse tai yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.

Suurin yksittäinen tapahtuma-alue löytyy kauppatorilta.

– Aiomme täyttää torin ruoka- ja herkkumyyjillä! Yhteisöllinen jättipiknik on tarkoitettu niin ravintoloille, kahviloille, yhdistyksille ja urheiluseuroille kuin ihan yksittäisille kotikokeille ja leipureillekin. Pop up -ravintola on mainio tapa kerätä rahaa vaikkapa luokkaretkeä varten. Ruokatori on varmasti elämys kaikille osallistujille, matkailualalta juuri valmistunut Jessica Blomberg uskoo.

Hän kokoaa jättipiknikin myyjät yhdessä Salon ammattiopiston matkailulinjan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden Johanna Forsgrenin ja Jenna Maneliuksen kanssa. Mukaan on jo ehtinyt ilmoittautua useita toimijoita.

– Taiteiden Yässä kaikkia toimijoita kehotetaan ajattelemaan kestävää kehitystä. Tavoitteenamme on roskaton tapahtuma, mikä toivon mukaan ohjaa herkuttelijoitakin ottamaan esimerkiksi jättipiknikille oman korin astioineen tai eväsrasian, johon voi kerätä ruokia eri kojuista, naiset toteavat.

Myös Roskisnallena tapahtumassa hääräävä Birgitta Wulf-Luhtanen alleviivaa roskatonta tapahtumaa.

Tällä hetkellä tiedossa on toimintaa ja avoimia ovia muun muassa Taidemuseo Veturitallissa, pääkirjastossa, Voimalassa, kulttuurikeskus Villissä, Elektroniikkamuseossa, Bio-Salossa ja kaupungintalolla. Torin esiintymislavalla nähdään paikallisten kuorojen, bändien ja teatterintekijöiden lyhyitä esityksiä. Salon Viihdelaulajat suunnittelee yhteislaulukahvilaa, jos sopiva, maksuton tila kaupungin ydinkeskustasta löytyy. Kuorolaisten tarkoituksena on soittaa ja laulaa vapaamuotoisesti yleisön toivekappaleita. Pieni ja Kipee eli Tiina Aallon ja Tepa Ahosen muodostama duo aikoo esittää ajankohtaisista teemoista stand up -komiikkaa eri puolilla kaupunkia. Salon pääkirjaston kirjastoauto juhlii 50-vuotista taivaltaan torilla niin sanotusti työn merkeissä eli kaupunkilaiset voivat lainata kirjastoautosta kirjoja Taiteiden Yänä iltakymmeneen asti.

– Taiteiden Yä on luonnollisesti myös keskustan kivijalkaliikkeiden juhlaa. Aloitamme yhteydenotot keskustan liikkeisiin jo tämän viikon aikana. Etsimme parhaillaan myös yhteistyökumppaneita.  Toki kaikki tapahtumasta kiinnostuneet toimijat voivat ottaa itsekin yhteyttä tapahtuman pääorganisoijaan, EtnoSalo ry:hyn, yhdistyksen puheenjohtaja Sanna Jousi toteaa.

Lisätietoja: EtnoSalo ry, Sanna Jousi, p. 040 8418 283, etno@etnosalo.fi
Jättipiknikistä vastaava Jessica Blomberg, p. 040 961 3626, jattipiknik.salo@gmail.com

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s